Toggle navigation

Põhjamaa naised Kopenhaagenis

27 Jaanuar 2012


Tänavu suvel esitlesid Rootsi fotograaf Peter Farago ja stilist Ingela Klemetz-Farago kaunist albumit „Northern Women in Chanel“, mis ülistab Skandinaavia ja Baltimaade modellide ilu ning millele on eessõna kirjutanud Chaneli peadisainer Karl Lagerfeld. Lagerfeldi sõnul on Põhjamaade ilu „täiesti erinev kogu ülejäänud maailma ilust“ -  „Nagu Ingrid Bergmanil enne neid, on Põhjamaade naistel unikaalne personaalsus – nende näod jäävad alati meelde,“ kirjutab ta. Peter Farago ja Ingela Klemetz-Farago pildistasid raamatu jaoks Taani, Rootsi, Eesti, Norra, Läti jt kaunitare,Eesti modelle esindavad raamatus Carmen Kass, Tiiu Kuik, Kätlin Aas ja Kelly Lumi. Et aga raamatuid trükiti vaid väga limiteeritud kogus, saavad kõik huvilised seal avaldatud fotosid näha alates 2. veebruarist Kopenhaageni disainimuuseumis.

Vaata ka www.designmuseum.dk

Autor: Kristi Pärn-Valdoja