Toggle navigation

Nihkes moemaailm

21 Veebruar 2013

Moelavadel esitletakse rõivaid üks hooaeg ette. Otse catwalkilt jõuavad parimad palad kohe stiili-ikoonide ja moegurude selga. Ka moeaaakirjandus on tänu blogidele muutunud äärmiselt kiireks. Selle tulemusena peavad Londonis ja New York´is asuvad kauplused olema suutelised kohe rahuldama klientide nõudlust uue kauba järele- valitseb olukord, kus ka poodidesse jõuavad vale hooaja riided. Mis tekitab olukorra, et suveks bikiine ostma minnes võib eest leida hoopis mantlid eelolevaks sügiseks. Lisaks võib globaalses maailmas lennureisi abil kiirelt teise kliimavöötmesse pageda. See tähendab, et klassikalises mõttes kevad-suvi ja sügis-talv võivad varsti moetööstusest kaduda.

Tänu sellele võib kevadkollekstioonist leida ka soojemaid rõivatükke ja sügisesest õhukesi pluuse- et pakkuda kandjale võimalust õigel ajal kliimaga sobivad riided soetada. Näiteks võib kootud kleit olla äärmiselt kevadine ja kampsun õhuline.

Marta Moorats