Toggle navigation

Saladus riiete all

08 Mai 2015

Aluspesu toidab fantaasiat, paljastades ja varjates samaaegselt meie kõige intiimsemaid kehaosi. Juba häbelikkuse tunnusena Aadama ja Eeva niuete ette paigutatud leht on tegelikult märk sellest, et nad on oma alastusest teadlikud ning soovivad seda peita. Enda katmine on märk seksuaalsusest.

Pesu on kahtlemata iga garderoobi eluliselt tähtis osa. Lisaks hügieenilistele põhjustele on pesu oluline osa moest. Tänapäeva moodsas maailmas on soorollid ühtlustunud ja nii mehed kui ka naised peavad atraktiivset välimust võrdselt oluliseks.

Aluspesu sellisel kujul, nagu meie seda tunneme, hakkas levima koos industrialiseerimisega 19. sajandil. Kuid ka siis ei saanud selle kandmine hoobilt standardiks. Esialgu oli aluspesu ikkagi aadli ja kodanluse privileeg, vaesemad ei kandnud endiselt riiete all midagi. Alles 1970. aastatel kadusid tabud ja hüljati enesega rahuloleva keskklassi tavad auväärse välimuse osas. Ka pesu värvivalikus toimus revolutsioon – miski polnud enam üleliia värviline ega liiga kirju mustriga.  

1990. aastatel jätkas Calvin Klein meeste aluspesu uuendamist, tuues turule hübriidi bokseritest ja aluspükstest. Viimased said eriti kuulsaks aastal 1992 ilmunud reklaamidega, mille “näoks“ oli näitleja Mark Wahlberg. Noorest mehest sai Hollywoodi staar ja temaga koos poseerinud Kate Mossist supermodell. 

Denim Dreami e-poest leiab pesu sellistest brändidelt nagu: Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Mustang, Guess, CR7, Brooks Brothers, Tom Tailor ja Pierre Cardin.