Toggle navigation

Väike Must Kleit

10 Juuni 2015

Kindlasti on üks maailma tuntumaid kleite Väike Must Kleit (Little Black Dress ehk LBD). Just see kleidike on naisi aidanud erinevates olukordades juba aastakümneid. Näiteks kui ei ole päris kindel, kui pidulik on üritus või kui mitte ükski muu riietusese ei pane sind tundma hästi, siis VMK sind selles osas hätta ei jäta.

Väikese Musta Kleidi fenomenile andis alguse Coco Chanel 1930. aastatel. Moekunstnik teatas, et must on klassika ning just Chanel disainis moemaailma "Fordi“ ehk esimese Väikese Musta Kleidi, mis ei olnud üldse nii väike... Hiljem aitasid Väikese Musta Kleidi kuulsaks kanda Prantsuse lauljatar Edith Piaff ja Audrey Hepburn filmis „Hommikusöök Tiffany juures“.

Väljend Väike Must Kleit ei tähenda pelgalt seda, et kleidike peakski olema väike. Pigem on selle suuruse mainimise eesmärgiks kinnitada fakti, et must kleit sobib pea igale üritusele ja igasse olukorda.