Toggle navigation

Puhtad toonid ja geomeetrilised vormid

23 Jaanuar 2015

Simplicity is the ultimate form of sophistication“ 

- Leonardo da Vinci

Uurisime Svetlanalt, millised ideed on tal seoses 2015-2016 sügis-talvise Denim Dreami kollektsiooniga.

„Uue kollektsiooniga on mul olemas sellised ideed: mind inspireeris geomeetria, kontrastid, vitraažid ja nende transparentsus. Toonidest domineerivad põhivärvid nagu punane ja sinine,“ kirjeldab Svetlana, kuidas lihtsuses peitub võlu. 

Svetlana toob näite Piet Mondrian’i inspireerivast loomingust, mida iseloomustavad vertikaal- ja horisontaaljooned, puhas sümmeetria, primaarvärvid punane ja sinine ning neutraalvärvid must ja valge, mis loovad täiusliku harmoonia. Need on ka märksõnad, millest Svetlana soovib uue kollektsiooni loomisel lähtuda.

Allpool valik inspiratsioonipilte.

"Transparentsuse omadus on võime valgust kergesti edasi kanda."

Piet Mondrian. Kompositsioon punase ja sinisega (1929)